Új fizetős útszakasz: Vas megye is felkerült a matricatérképre!

A 2017-es évi autópálya matrica díjak ugyan változatlanok maradtak a 2016-os évhez képest, de egy új, 2016-ban befejezett szakasszal bővül a matricaköteles úthálózat.

Az M86 jelű, 2x2 sávos gyorsforgalmi út Csorna és Szombathely városát köti össze. Az új autópálya még hiányzó, Hegyfalu és Csorna közötti 33 kilométeres szakaszát 2016 októberében adták át a forgalomnak. 

 

A szakasz átadásával Vas megye székhelye, Szombathely is a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat része lett.  Az M86 és M85 útszakasz 10 évig tartó fejlesztésnek köszönhetően így 91,7 kilométeren épült ki a gyorsforgalmi út Győr és Szombathely között.

 

Ezáltal Vas megye is felkerült a hazai autópálya-térképre, ami egyúttal azt jelenti, hogy immár Vas megyei autópálya matrica is vásárolható a 2017es megyei matricák kínálatában. Emellett persze az éves országos, valamint a heti (10 napos) és havi sztrádamatricával is használható a vadonatúj autópálya. 

 

Ne feledjétek, ha a Simple alkalmazással vagy a simple.hu matricavásárlás menüpontjával veszitek meg Vas megyére szóló, vagy bármely egyéb autópálya matricátokat, akár egymillió forintot vagy egy Samsung Galaxy S7 okostelefont is nyerhettek! Részletek itt olvashatók.

 

Az alábbi térképen szemléltetjük a változást:

 

 

 

Az új autópályaszakasz tehermentesíti a régi 86-os főút mentén fekvő településeket, és az M1-es autópálya révén akár két óra alatt elérhetővé teszi Budapestet Szombathelyről. A teljes beruházás összköltsége 85 %-os Európai Uniós támogatás mellett meghaladta a 158 milliárd forintot, a megvalósítása 10 évet vett igénybe, 6 szakaszban valósult meg. Az út része lesz a 65-ös európai közlekedési folyosónak, amely a Balti-tengert köti össze Rijekával. 

Töltsd le a Simple alkalmazást a mobilodra!