Önnek még nincs beállított Simple jelszava. Kérjük adjon meg egyet!
Almenüpontok
Lépj be

Mi fán terem a gépjármű asszisztencia?

Legyen szó téli-, vagy nyári kalandról, a saját gépkocsival történő utazás az egyik legkényelmesebb és legszabadabb módja a kirándulásnak.

Bármikor megállhatsz pihenni, és kedved szerint módosíthatod az útvonaladat is.

Ám a függetlenségnek néha ára van – tudod, kihez fordulhatsz segítségért egy esetleges meghibásodás vagy baleset esetén? Többek között ezekre a problémákra találták ki a gépjármű asszisztencia biztosítást, amely megakadályozhatja, hogy egy utazás rémálommá váljék.

A gépjármű asszisztencia egy olyan biztosítási szolgáltatás, amely a biztosított gépjármű műszaki meghibásodása, üzemzavara vagy baleset miatti menetképtelensége esetén nyújt segítséget. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy ha például útközben lerobbantál valahol vagy baleset részese voltál elég csak felhívnod egy telefonszámot, és már úton is van a segítség.  

A Simple alkalmazásban is köthetsz asszisztencia biztosítást autódra, aminek tartalma az autód életkorától és a  biztosítási csomagtól függően változik. Ha idősebb autód van, akkor az Alap csomagot választhatod, ami az 50 km-en belüli  vontatásra és a helyszínen javítható műszaki hibával kapcsolatos segítségnyújtás, azaz az akkumulátor töltésre és a kerékcserére terjed ki. Fiatalabb autódra exkluzívabb csomagok közül választhatsz, ezekben a helyszínen javítható műszaki hibával kapcsolatos segítségnyújtás, az autó vontatása egy általad megválasztott címre, ezen felül pedig a sérült autó utasaira is vonatkozó egyéb kiegészítő szolgáltatások találhatók. Ilyenek például a szállás intézése arra az időre, amíg a gépjárművet megjavítják, vagy a hazautaztatás, esetleg a megjavított autóért való visszautazásban történő segítségnyújtás. Prémium csomagunkkal nem csak Magyarországon, hanem külföldön is segítünk, ha bajba kerülsz!

Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy a gépjármű asszisztencia biztosítás nem tartozik a kötelező gépjárműfelelősségbiztosítás körébe. Az asszisztenciabiztosításnak a legtöbbször ugyanúgy éves díja van, mint a kötelezőnek – így a működési rendszere már ismerős lehet neked -, azonban a gépjármű asszisztencia biztosítás olyan plusz védelmi elemeket tartalmaz, amelyek után már nem érhet megoldhatatlan helyzet az utakon.

Meglepő módon azonban a kötelező biztosításon felül az autótulajdonosok 54 százaléka nem köt asszisztencia biztosítást[1]. Ennek oka legtöbbször az, hogy a köztudatba még nem épült be kellőképpen a biztosítások ezen fajtája, így kevésbé ismertek elemei is.

Simpe tipp: Légy Te is körültekintő, így ne csak magadat, hanem az autódat is lásd el extra védelemmel, és kösd meg gépjármű-asszisztencia biztosításodat egyszerűen, a Simple alkalmazásban bármilyen korú járművedre. Az igényeidnek és járművednek megfelelő csomagot választhatod. További információkért látogass el oldalunkra.

TÖLTSD LE A SIMPLE ALKALMAZÁST MOST:





[1] Derült ki a Simple by OTP megbízásából 2020. januárjában végzett felmérésen.